Zuivere koffie

Deze blog over koffie heb ik een aantal jaar geleden geschreven. Inmiddels drink ik geen koffie meer. Koffie zorgt ervoor dat je eerst even meer energie krijgt, maar de dip daarna is groter. Hierdoor heb je opnieuw koffie nodig. Bovendien bevat koffie exorfines: stofjes die ontstekingen in je darmen kunnen veroorzaken. En koffie jaagt je stresshormonen op. Voor iemand die gauw last heeft van stress en met gevoelige darmen zoals ik, is koffie dus geen goed plan. Wil jij een orthomoleculair basisvoedingsadvies? Maak dan een afspraak via saskia@timeforhealing.nl

Maar waarom dan toch nog een blog over koffie? Nou, eigenlijk gaat deze blog niet over koffie, maar over mentale processen. Lees maar.

De griep heeft ook in huize Kenbeek toegeslagen. Nadat eerst de halve klas van mijn dochter ziek was – er zaten nog maar 15 kinderen in de klas – is de griep in de vakantie in ons huis doorgedrongen. Eén van de eerste dingen waaraan ik merk dat ik niet lekker ben, is dat koffie me niet meer smaakt. Sinds mijn burn out sta ik nooit fit op, dus daaraan merk ik niet goed hoe ik me voel. Maar aan de koffie dus wel.
Gelukkig ben ik al weer aardig aan het opkrabbelen. En zodra ik me weer beter voel, smaakt de koffie mij weer. En voel ik me meteen minder schuldig dat ik er niet voor mijn gezin heb kunnen zijn tijdens mijn ziek zijn.

Maar er speelt veel meer bij koffie kwam ik achter.
Koffie staat voor mij voor ‘bij de grote mensen horen’. Meetellen dus.  Over volwassenen die geen koffie drinken heb ik dan ook een bepaalde mening. (Maar ook weer niet altijd, om het ingewikkeld te maken.)
Maar het gaat nog dieper: ik heb een paar jaar geleden een Senseo van mijn man gekregen. Ik ben de enige die thuis koffie drinkt. Hij is dus helemaal alleen voor mij. En als ik geen koffie drink dan voel ik mij ondankbaar naar hem toe. En ik voel daarbij ook dat het geldverspilling is als dat apparaat daar niks staat te doen.
Al eerder heb ik erover gedacht de koffie een tijd te laten staan omdat mijn bijnieren daar ongetwijfeld blij mee zullen zijn. Die hebben zo’n dreun gehad van mijn burn out en aan het feit dat ik nog steeds moe op sta merk ik dat mijn bijnieren nog lang niet op peil zijn. Maar steeds was er een reden die ik toen nog niet kon pakken waarom ik niet stopte met die 2 kopjes koffie op een dag.

Nu heb ik hem denk ik.
Ik heb in elk geval al 4 punten te pakken waarom ik koffie drink. Die dus niet over koffie gaan.
De adrenaline gierde intussen door mij heen na dat eerste kopje koffie. Was dus geen goed plan het te drinken, maar zo leerzaam.

Heb jij gewoonten waar je eigenlijk mee zou willen stoppen, maar wat om een onverklaarbare reden niet lukt? Kijk eens verder want je weerstand gaat niet over die gewoonte zelf, maar over veel dieper gelegen lagen. Ik ben benieuwd tot welke verbazende inzichten jij komt.

Heb je de inzichten in beeld, herken en erken ze dan als belemmerende overtuigingen. Overtuigingen die jou ooit hebben gediend, maar nu niet langer nodig zijn.

Via punten op je lichaam kan ik nog meer van jouw overtuigingen in beeld krijgen, zodat jij je hier bewust van wordt en ermee kan ‘afrekenen’. Deze punten manifesteren zich namelijk als gevoelige plekken in je lichaam, waar de energie geblokkeerd is. En elke plek heeft zijn eigen verhaal. Je lichaam praat met jou via body talk, maar jij hebt het tot nu toe niet (genoeg) gehoord. Alleen al het bewust worden laat de energie in je lichaam weer stromen. En als je echt werk maakt van die vastgeroeste overtuigingen, dan zou je zomaar eens van die langdurige pijn in je rug of schouders af kunnen komen. Wil jij weten wat jouw lichaam je vertelt? Bestel een energetische behandeling in mijn praktijk in Arnhem. Een verkort orthomoleculair basisvoedingsadvies is hierbij inbegrepen.