Zo huis, zo hoofd

Ben jij goed in opruimen? En doe je het ook vaak?
Ik vind opruimen heel moeilijk. Het kost me veel energie.

Dat komt omdat er bij opruimen heel wat emoties komen kijken. Als ik iets weg wil doen, vraag ik me af of we het misschien op een later moment tóch nog nodig zullen hebben. Dan ga ik twijfelen. En twijfelen kost energie.

Of ik wil eigenlijk iets wegdoen waarvoor de kinderen veel te groot zijn geworden. Maar ben dan bang dat ze boos, verdrietig en teleurgesteld zullen zijn. En aangezien ‘bang dat iemand boos op mij wordt’ nogal een thema bij mij is, kan je je voorstellen dat dat niet heel makkelijk opruimt.

Als ik dus iets van de kinderen weg wil doen, vertel ik het ze. En ik heb een adresje waar onze spulletjes naar toe gaan. Dat helpt ook heel erg voor mij en voor hen. Dan kan een ander kindje er nog plezier van hebben.

Soms kan iets wat mij betreft weg, maar mag van mijn man niet weg. En omgekeerd gebeurt dat trouwens ook hoor. Dat hij voorstelt een ding weg te doen en dan voel ik ineens in mij zo’n ‘kom niet aan mijn spullen’ gevoel. Vermengd met ‘oh nee, dat mag mij niet verlaten’. Een soort verlatingsangst om mijn spulletjes dus.

Hoe je huis eruit ziet, zo voel je je ook in je hoofd heb ik meerdere keren gehoord. En ik geloof daar ook in. Een vol huis staat gelijk aan een vol hoofd. Het is dezelfde volle energie. Bij mij klopt het in elk geval. Ik voel meteen de rust en ruimte in mijn hoofd als ik heb opgeruimd. Na een tijdje dan. Eerst even bijkomen want al die emoties die door mij heen razen, maken mij aardig moe.

Gelukkig heb ik een paar maniertjes om mijn hoofd ‘leeg te laten lopen’. Draai met je hand boven je hoofd een paar rondjes tegen de klok in. Zo open je je kruin. Stel je nu voor, of beweeg ook met je hand een aantal keer vanaf je kruin omhoog, dat de volle energie je kruin uitstroomt.
Of vraag de engelen of ze je hoofd leeg willen maken.

Mijn Sensi-therapie behandelingen zitten vol met manieren om energie weer te laten stromen. Om spanning te verminderen, pijn af te laten nemen of weten waarom je doet zoals je doet. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens hier voor een behandeling.

Wil jij ervaren hoe energie werkt? Als je je nog niet hebt ingeschreven voor Feel the Vibe, gratis 7 dagen energie ervaren, kan dan dat nog. Je krijgt een week lang elke dag een mail van mij met steeds een andere manier waarop je energie kan voelen. Bomen, edelstenen, pendelen, woorden, je handen, je lichaam en een healing komen die week voorbij. Doe je mee? Klik hier en dan kom je in het aanmeldscherm.