Zijn wij nog natuur?

Steeds maar haasten, altijd druk en nooit tijd. Zo tegen het einde van het jaar lijkt het alleen maar erger te worden. Het rennen en stressen.

Hoe anders gaat het er in de natuur aan toe. De blaadjes vallen van de bomen. De energie van de boom trekt zich namelijk terug. Planten sterven af, boven de grond dan. Ook hier trekt de energie zich terug onder het dekentje van aarde.  Het egeltje in onze achtertuin heeft een holletje gemaakt van gevallen bladeren en is begonnen aan zijn (of haar?) winterslaap.

Planten en dieren verstillen in de winter. Om in het voorjaar weer uitbundig naar buiten te komen. Hoe anders doen wij mensen dat. Terwijl wij ook deel uitmaken van de natuur. Maar we zijn dit vergeten.

Word het je allemaal te veel? Hoe ver ben jij verwijderd geraakt van de boom of het egeltje?  Nou snap ik dat je niet even een winterslaap kan gaan houden. Je gezin of je baas ziet je al aankomen. Maar waar zou je, al is het maar een klein beetje, meer naar het seizoen kunnen gaan leven? Lekker cocoonen op de bank in een dekentje gewikkeld. Eens een uurtje eerder gaan slapen. Proberen te plannen dat je zo nét voor Sint en Kerst niet ook de tandarts van de kinderen en jezelf plant. Of die verbouwing. Of het jaarlijkse vriendinnenweekend. Of……..

En ga in plaats daarvan eens lekker naar buiten. De natuur in. Zoek een dikke boom op. En ga daar tegenaan staan. Voel zijn aardende energie door je heen stromen. Ook zonder blad zit de stam nog vol levensenergie. En daar kan jij je aan opladen. Hij heeft echt genoeg energie, ook voor jou. En als je twijfelt of het mag, dan vraag je het de boom toch gewoon?

Wil je vaker tips over het voelen van energie? Schrijf je dan in voor mijn energetische tips.  Dan ontvang je ook een E-book over Chakra’s  als cadeautje. Of word lid van mijn besloten Facebookgroep Show your Spirituality.

Zelf een energetische behandeling ervaren? Dat kan ook. Ik werk vooral op afstand (wat net zo goed of zelfs beter werkt dan in mijn praktijk). Hier vind je mijn aanbod.

Warme groet,

 

Saskia Kenbeek

TimeforHealing.nl