Zinzino Zinoshine Vitamine D test

 74,00

Veel voordeliger en effectiever is het om een Vitamin D test te bestellen in combinatie met verpakkingen Zinoshine vitamine D.
Afhankelijk van de uitslag van je bloedtest kun je gericht je dosering vitamine D aanpassen. Een verpakking Zinoshine bevat 60 tabletten.

Prepaidpakket van 1 vitamine D test inclusief analyse door het laboratorium, met 3 verpakkingen Zinoshine voor 113 euro. Geen verzendkosten. Bestel direct
Prepaidpakket van 2 vitamine D testen, inclusief analyse door het laboratorium met 9 verpakkingen Zinoshine voor 212 euro. Geen verzendkosten. Lees meer

Categorie:

Beschrijving

De VitaminD Test is een vertrouwelijke, door het laboratorium geanalyseerde gedroogde bloedvlektest die de huidige status onthult en helpt om de voedingsbehoeften van vitamine D aan te passen. Het  is snel en eenvoudig te gebruiken en het resultaat van de vitamine D-status wordt samengevat in gemakkelijk te begrijpen afbeeldingen.

Het doen van de test geeft je inzicht in je vitamine D-niveaus en je krijgt aangepaste aanbevelingen over hoe je je vitamine D-niveaus kunt behouden of verbeteren. Het wordt aanbevolen om de test elke 120 dagen te doen om je status te controleren en je inname en levensstijl aan te passen aan seizoensvariaties.

Je gezondheid uitlichten
Zinzino’s VitaminD Test is een eenvoudige zelftest voor het analyseren van het vitamine D-niveau in capillair bloed dat uit een vingertop verkregen wordt met behulp van de gedroogde bloeddruppel-(Dried Blood Spot, DBS)techniek. Een DBS is wetenschappelijk bewezen net zo nauwkeurig te zijn als een veneus bloedmonster wanneer vitamine D-status geanalyseerd moet worden. Het enige wat nodig is, zijn 1 tot 2 druppels bloed uit de vingertop op een Whatman®- filterpapier en het is in minder dan een minuut klaar. VITAS Analytical Services in Noorwegen analyseert je huidige vitamine D-status en het resultaat is anoniem. De status kan gedurende het jaar variëren, afhankelijk van blootstelling aan de zon, het dieet waar je woont en voedingssupplementen. Daarom is het aanbevolen testinterval 120 dagen. Met behulp van je persoonlijke test-ID krijg je diepgaande persoonlijke aanbevelingen op basis van je vitamine D-status om het te optimaliseren.

Hoe werkt het?
1. Voer je test uit
Begin met een prikje in je vinger en laat 1-2 druppels bloed op een filterpapiertje vallen.

2. Activeer je test
Registreer je test door je test-ID in te voeren en het formulier in te vullen. Alle gegevens zijn anoniem.

3. Begin met je reis
Profiteer van een duidelijk beginpunt voor je reis naar een normaal functionerend immuunsysteem. Pas het hele jaar door voorzichtig je optimale vitamine D-status aan en handhaaf deze.

4. Wacht op de analyse
Vitas Analytical Services heeft ruim 25 jaar ervaring en maakt gebruik van geavanceerde kennis en technologie die garanderen dat je monster onafhankelijk wordt geanalyseerd en je privacy wordt gewaarborgd.

5. Ontvang je resultaten
Je resultaten worden binnen 10-20 dagen geanalyseerd en weergegeven in overzichtelijke grafieken.

6. Test opnieuw je niveaus
De opname van vitamine D door blootstelling aan de zon varieert in veel delen van de wereld gedurende het jaar, en het herstellen van je status duurt over het algemeen 3-4 maanden met het innemen van vitamine D-supplementen, afhankelijk van de dosis en je individuele status. We raden je aan om elke 4 maanden een nieuwe test te doen om je voortgang bij te houden en ervoor te zorgen dat je jouw optimale vitamine D-status bereikt en behoudt.

Wat we meten
Er zijn verschillende methoden om de opslag van vitamine D in je lichaam te beoordelen en we gebruiken ‘best practices’ om ervoor te zorgen dat onze nauwkeurigheid van analyse superieur is. Een 25-hydroxyvitamine D-test is de beste manier om vitamine D-niveaus te controleren, omdat het de 25(OH)D, ook calcidiol genoemd, in je bloed meet. De test geeft alle drie de bronnen van vitamine D weer; van voeding, supplementen en huidsynthese, en stelt vast of je vitamine D-niveaus optimaal, te hoog of te laag zijn. Het normale bereik van vitamine D wordt gemeten in nanogrammen per milliliter (ng/ml) of nanomolen per liter (nmol/l). Nmol/L is de meest voorkomende manier om de vitamine D-status te tonen. In de VS en een handvol andere landen worden dezelfde niveaus echter gemeten met behulp van ng/ml. Wanneer de testresultaten worden gepresenteerd, is het daarom mogelijk om te selecteren welke meeteenheid moet worden weergegeven.

Andere suggesties…