Wereldslaapdag

Als je slaapproblemen hebt, weet dan dat je niet de enige bent.

Vrijdag 15 maart 2024 was het Wereldslaapdag.

De Wereldslaapdag is een jaarlijks internationaal evenement dat gehouden wordt op de vrijdag voor 21 maart.
Of meer precies de vrijdag voor het begin van de lente in het noordelijk halfrond.
Met de themadag wil men de aandacht vestigen op de medische, educatieve en sociale aspecten van een gezonde slaap, en de negatieve impact van slaapstoornissen.

Door stress ga je slecht slapen.

We leven met steeds meer stress.
Een huis is bijna niet meer te betalen als je alleenverdiener bent, dus moeten partners ook werken.
Het leven wordt steeds duurder, belastingen steeds hoger, waardoor we meer moeten werken om nog rond te kunnen komen.
Je collega’s op het werk hebben dezelfde problemen. Wat leidt tot kortere lontjes, met als gevolg stress op het werk in de onderlinge verhoudingen.
En dan kun je daar de werkdruk ook nog bij optellen.

Dan heb ik het alleen nog maar over werk-stress gehad. Relatiestress, zorgen om je kind, ouders, stress door oude trauma’s, etc komen er nog bij.

Een ander soort stress is de elektrosmog. Je lichaam ondervindt stress van elektromagnetische straling: wifi, mobiele telefoon, draadloze oortjes, magnetron, inductiekookplaat.
Zit je tot ‘s avonds laat op je mobiel of laptop, dan ga je gestrest naar bed. Ook al denk je dat je dat filmpje ontspannend vindt.

En tot slot is er voedingsstress. Al die lekkere dingen uit de supermarkt, die in de fabriek zijn gemaakt, worden door je lichaam niet herkend als voeding. Maar als indringers die eruit moeten worden gewerkt. Kan je het voor je zien, hoe druk je lijf is om die chips en sausjes maar ook koffie en brood er weer uit proberen te werken? Dat soort voeding veroorzaakt dus stress.

Het voelt allemaal hetzelfde. Als Stress.
Maar het zijn dus verschillende soorten stress.

Aan sommige soorten stress is best makkelijk iets te doen.
Vervang dagelijks een kop koffie door kruidenthee.
Leg je telefoon niet op je nachtkastje maar buiten je slaapkamer.

De mentale stress is lastiger te veranderen. Heb jij ook al zo vaak gehoord dat je je ergens niet zo druk om moest maken? Het ‘gewoon’ los moest laten?
Hoe vaak ik dat al heb gehoord, weet ik niet meer. Maar als ik het gewoon los kon laten, of me er niet druk om kon maken, dan had ik dat al lang gedaan.
Maar ja, zo werkt het niet. En dus piekerde ik door en was gespannen, waardoor ik niet goed sliep.

Gelukkig zijn er kruiden die kunnen helpen om minder gestrest te zijn.
Ik gebruik zelf Viva+. Dit kruidencomplex met onder andere Affron en het mineraal Magnesium zorgt dat er meer van de gelukshormonen serotonine en dopamine in je lichaam worden aangemaakt. Als je voldoende van deze gelukshormonen hebt, ervaar je minder stress, ga je beter slapen, heb je minder angst, somberheid en meer daadkracht, besluitvaardigheid.

Bestel Viva+ hier bij mij met een aantal mooie bonussen.