Voorouderlijnen

Wil je weten wie je voorouders waren? Heb je ergens last van en vraag je je af of dit bij je voorouders vandaan komt?

Steeds meer mensen voelen dat het belangrijk is om te weten waar ze vandaan komen. Want je bent niet toevallig zoals je bent.
Je bent het resultaat van je voorouders, vorige levens en je opvoeding.

Jouw ziel heeft juist voor deze situatie gekozen omdat er met dit voorouderlijk DNA, deze vorige levens en deze opvoeding door ouders, scholen, sportclubs etc de meeste groei voor je ziel behaald kan worden.

Al ruim 22 jaar houd ik mij bezig met genealogie: het uitzoeken van mijn eigen familiestamboom, en ook van die van klanten.

Mijn Leidse voorouders. Van oudsher werkend in de lakenindustrie, waar Leiden zo beroemd om is. Met bijzondere beroepen binnen deze industrie als lakenmenger, wolkammer en schrobbelaar.
Twee voorvaders zijn heel jong overleden: mijn opa Cornelis en zijn opa Laurens (en daarvóór verschillende voorvaders van de echtgenote van Laurens).
Voornamelijk sterke voormoeders, ondanks soms vroeg overlijden van hun echtgenoot, ondanks grote gezinnen en veel verdriet doordat regelmatig kindjes jong overleden. Zij kwamen er na het overlijden van hun man alleen voor te staan. “Ik doe het wel alleen“, is zo’n thema dat ik heel goed herken. En ook pak ik net zo gemakkelijk de boormachine als de stofzuiger.

Wil jij ook je voorouderlijn in beeld? Weten waar je vandaan komt? Misschien net zulke opvallendheden zien als bij mijn stamboom? 5 à 6 generaties terug en misschien wel meer. Ik onderzoek het graag voor je.

 

Kan je verwachten dat er familiegeheimen aan het licht komen?
Regelmatig komt het voor dat de familienaam wordt doorgegeven door een ongetrouwde voormoeder.
Ook gebeurt het dat een voorvader een eerder huwelijk blijkt te hebben gehad mét kinderen, waar de familie niets van af weet.
Of dat er kindjes zijn geboren die jong overleden zijn, waar de nabestaanden niet van weten, omdat er niet meer over gesproken werd.
Neven die met nichten getrouwd zijn, een leeftijdsverschil tussen bruid en bruidegom van bijna 40 jaar.
Voorouders die niet konden schrijven en met moeite een kruisje onder hun huwelijksakte konden zetten.
Ik ben in mijn onderzoeken ook al voorouders tegengekomen die in de gevangenis zaten, in het gesticht, in de landlopers- en bedelaarsopvang Veenhuizen, vrouwen die meerdere kinderen kregen waarvan de vaders onbekend waren, een vader met onbekende woon- of verblijfplaats die dus geen toestemming voor het huwelijk kon geven of voorouders die een zeemansgraf hebben gekregen omdat hun schip verging door een torpedo-inslag of tijdens een storm.

Wees je ervan bewust dat dit soort zaken aan het licht kunnen worden gebracht. Dat kan soms best schrikken zijn. Voor jezelf maar ook voor familieleden met wie je dit deelt.
Dat hij afstamde van een in ‘onegt’ geboren voorvader (d.w.z. dat de moeder ongetrouwd was, en in dit geval vader onbekend), sloeg er bij de 90 jarige vader van een klant, in als een bom.
Maar het is goed dat deze gebeurtenissen, die zo ver weggestopt zijn, alsnog worden gezien. Zodat de generaties oude pijn en verdriet kunnen worden geheeld.

Welke informatie heb ik nodig om op zoek te gaan naar jouw familieverleden?
Om jouw voorouders binnen Nederland te kunnen vinden, heb ik de namen van je grootouders nodig en liefst ook geboortedata. Ben je nog heel jong, dan heb ik ook namen van overgrootouders nodig omdat gegevens vanwege privacywetgeving anders nog niet openbaar zijn. Maar ook als je deze gegevens niet hebt, kan ik misschien toch wat voor je betekenen.

 

Wil je weten wie je voorouders waren? En wil je dat ik dat voor je uitzoek?
Ik onderzoek Nederlandse familiegeschiedenissen vanaf het moment van invoering van de burgerlijke stand (1811).

Een voorouderlijn naar keuze (bijv vader, opa, overgrootvader etc, of moeder, oma, overgrootmoeder etc.)
Nu voor 99 euro.

Zoek je je voorouders uit Nederlands Indië? Wie weet kan ik je daar ook bij helpen. Hiervoor geldt een ander tarief.

Heb je interesse, of heb je een specifiek verzoek? Stuur een email naar saskia@timeforhealing.nl