Voorouderlijnen

Wil je weten wie je voorouders waren? Heb je ergens last van en vraag je je af of dit bij je voorouders vandaan komt?

Steeds meer mensen voelen dat het belangrijk is om te weten waar ze vandaan komen. Want je bent niet toevallig zoals je bent.
Je bent het resultaat van je voorouders, vorige levens en je opvoeding.

Jouw ziel heeft juist voor deze situatie gekozen omdat er met dit voorouderlijk DNA, deze vorige levens en deze opvoeding door ouders, scholen, sportclubs etc de meeste groei voor je ziel behaald kan worden.

Al ruim 22 jaar houd ik mij bezig met genealogie: het uitzoeken van mijn eigen familiestamboom, en ook van die van klanten.

Mijn Leidse voorouders. Van oudsher werkend in de lakenindustrie, waar Leiden zo beroemd om is. Met bijzondere beroepen binnen deze industrie als lakenmenger, wolkammer en schrobbelaar.
Twee voorvaders zijn heel jong overleden: mijn opa Cornelis en zijn opa Laurens (en daarvóór verschillende voorvaders van de echtgenote van Laurens).
Voornamelijk sterke voormoeders, ondanks soms vroeg overlijden van hun echtgenoot, ondanks grote gezinnen en veel verdriet doordat regelmatig kindjes jong overleden. Zij kwamen er na het overlijden van hun man alleen voor te staan. “Ik doe het wel alleen“, is zo’n thema dat ik heel goed herken. En ook pak ik net zo gemakkelijk de boormachine als de stofzuiger.

Wil jij ook je voorouderlijn in beeld? Weten waar je vandaan komt? Misschien net zulke opvallendheden zien als bij mijn stamboom? 5 à 6 generaties terug en misschien wel meer. Ik maak het graag voor je.

I Saskia Susanna Catharina Kenbeek, geboren 8 maart 1969 Deventer

II Mijn ouders. Om privacyredenen niet hier vermeld.

III Cornelis Kenbeek, geboren 5 mei 1912 Leiden, behanger, overleden 4 oktober 1947 Bloemendaal, 35 jaar, getrouwd 20 juni 1935 Hattem met Johanna Catharina Hulsbergen, geboren 12 juni 1912 Hattem, op 15 jarige leeftijd als dienstmeisje naar Bloemendaal, overleden 5 februari 1971 Haarlem, 61 jaar

IV David Kenbeek, geboren 14 juni 1874 Leiden, behanger, overleden 2 januari  1963 Bloemendaal, 88 jaar, getrouwd 26 juli 1899 Leiden met Maria Petronella van der Lans, geboren 7 september 1872 Voorhout, overleden 21 juni 1946 Bloemendaal, 74 jaar

V Laurens Kenbeek, geboren 16 april 1843 Leiden, fabriekwerker, overleden 23 januari 1889 Leiden, 45 jaar, getrouwd 28 augustus 1867 Leiden met Susanna Melet, geboren 15 mei 1837 Leiden, overleden 31 augustus 1912 Leiden, 75 jaar

VI Johannes Jacobus Kenbeek,  geboren 27 juli 1809 Leiden, wolkammer, overleden 27 mei 1892 Leiden, 82 jaar, getrouwd 20 september 1827 Leiden met Barbara Veilbrief, geboren 19 augustus 1805 Leiden, overleden 22 juni 1888 Leiden, 80 jaar

VII Jacobus Kenbeek, geboren 12 januari 1786 Leiden, wever, sjouwer, overleden 27 mei 1892, 82 jaar, getrouwd met Catharina La Mer, geboren 1 december 1782 Leiden, overleden 15 januari 1855 Leiden, 72 jaar

VIII Johannes Kenbeek, geboren 5 februari 1755 Leiden, lakenmenger, schrobbelaar, overleden 21 maart 1826 Leiden, 71 jaar, getrouwd  met Pieternelletje Wassenaar, geboren 4 september 1753 Leiden, overleden 20 december 1830 Leiden, 79 jaar

IX Isaac Kenbeek, getrouwd met Marijtje de Vos

Wil jij ook weten wie je voorouders waren? En wil je dat ik dat voor je uitzoek?
Ik onderzoek Nederlandse familiegeschiedenissen vanaf het moment van invoering van de burgerlijke stand (1811).

Zie je dat in mijn stamboom, vanaf mijn overgrootvader David, alle vrouwen eerder zijn geboren dan hun echtgenoten?

Voorouderlijn Basis 99 euro. Nu tijdelijk voor 59 euro
Een voorouderlijn naar keuze (bijv vader, opa, overgrootvader etc, of moeder, oma, overgrootmoeder etc.)
Vergelijkbaar met mijn eigen voorbeeld hierboven.
Je ontvangt een document met jouw voorouderlijn.
Inclusief analyse met mijn Healy naar thema’s die bij jou spelen die vanuit de voorouderlijn afkomstig zijn.
Ik heb ongeveer een week nodig om de informatie uit te zoeken.

 

Voorouderlijn Analyse 395 euro. Nu tijdelijk voor 295 euro
Een uitbreiding van Voorouderlijn Basis met de kinderen van ieder echtpaar (zo compleet mogelijk).
Ik maak vervolgens een analyse voor je op basis van jouw voorouderlijn.
Je ontvangt een document met jouw voorouderlijn en een document met situaties die mij zijn opgevallen en patronen. Ik kijk naar feitelijkheden maar werk ook intuïtief.
Inclusief analyse met mijn Healy naar thema’s die bij jou spelen die vanuit de voorouderlijn afkomstig zijn. Als je dit wil, stuurt mijn Healy je ook de frequenties ten behoeve van heling van de thema’s.
Ik heb ongeveer 2 weken nodig om de informatie uit te zoeken.

 

Voorouderlijnlijn VIP 995 euro. Nu tijdelijk voor 795 euro
Een uitbreiding van Voorouderlijn Analyse met zoveel mogelijk gegevens die ik over je voorouders kan vinden, zoals beroepen en woonplaatsen, eerdere  huwelijken, latere huwelijken en kinderen uit die huwelijken.
Ik zoek naar voorouders verder terug in de tijd. Soms zijn ze te vinden, niet altijd.
Ook hier maak ik weer een analyse van.
Ik doe onderzoek naar een verhaal dat rondgaat in jouw familie.  Wie weet kan ik de herkomst vinden, Zo wie zo ontdek je nóg meer voorouders.  Ik werk zowel met feitelijke gegevens als intuïtief. Ik heb hierbij jouw input nodig. Weet dat jouw privé informatie bij mij veilig is.

In mijn familie gaat het verhaal dat er iets met Portugal is
Ik ontdekte dat een voorvader in 1833 eervol uit Portugese dienst is ontslagen. Hij was militair en bleek onder andere in Portugal te zijn gelegerd. Ik vond ook dat de zoon van deze voorvader met een vrouw met een Portugees klinkende naam is getrouwd.

Het verhaal gaat dat de vader van mijn oma een weeshuis had. Mijn oma kwam daar wel eens.
Ik vond het verhaal dat een weeshuisvader was ontslagen, omdat hij zo slecht voor de kinderen zorgde. Gelukkig was dit niet de voorvader van mijn klant. Hij had een heel ander beroep. Wel bleek de vrouw van deze man heel jong te zijn overleden, waardoor de oma van mijn klant al op 7 jarige leeftijd half-wees werd. Dit was nieuwe informatie voor mijn klant.
Omdat mannen in die tijd meestal niet voor de kinderen zorgden, werd er heel snel hertrouwd, of kinderen werden bij familie ondergebracht of gingen naar het weeshuis.  De vader is niet meer hertrouwd en ik heb geen familieleden kunnen vinden die met een weeshuis te maken hadden. Het lijkt daarom eerder aannemelijk dat de oma van mijn klant als meisje (tijdelijk) in een weeshuis verbleef en omdat ze nog zo jong was, de weeshuisvader als haar vader heeft gezien.

Klant van in de tachtig: Ik heb een jonger zusje, dat kort na haar geboorte is overleden. Ik heb haar zelf gezien, maar nergens is iets van haar bestaan te vinden. Het lijkt alsof ze er nooit is geweest. Mijn vader heeft haar waarschijnlijk niet eens aangegeven bij de burgerlijke stand. Mijn moeder heeft er nooit over willen praten. Maar ik heb haar écht gezien“.
Vijftig jaar na het overlijden wordt iemands overlijdensakte openbaar. Soms duurt het dan nog een aantal jaar voordat deze ook via de internet-archieven beschikbaar is.
Daar was de overlijdensakte van het zusje. Hét bewijs dat ze echt heeft bestaan. Ze was niet ‘weggemoffeld’ bij haar geboorte. Ze was aangegeven bij de burgerlijke stand. Het lezen van de overlijdensakte was voor mijn klant een emotionele gebeurtenis.

Voorouderlijn VIP is inclusief analyse met mijn Healy naar thema’s die bij jou spelen die vanuit de voorouderlijn afkomstig zijn. Als je dit wil, stuurt mijn Healy je 5 keer de frequenties ten behoeve van heling van de thema’s.
Ik heb ongeveer 4 weken nodig om de informatie uit te zoeken.

 

Kan je verwachten dat er familiegeheimen aan het licht komen?
Regelmatig komt het voor dat de familienaam wordt doorgegeven door een ongetrouwde voormoeder.
Ook gebeurt het dat een voorvader een eerder huwelijk blijkt te hebben gehad mét kinderen, waar de familie niets van af weet.
Of dat er kindjes zijn geboren die jong overleden zijn, waar de nabestaanden niet van weten, omdat er niet meer over gesproken werd.
Neven die met nichten getrouwd zijn, een leeftijdsverschil tussen bruid en bruidegom van bijna 40 jaar.
Voorouders die niet konden schrijven en met moeite een kruisje onder hun huwelijksakte konden zetten.
Ik ben in mijn onderzoeken ook al voorouders tegengekomen die in de gevangenis zaten, in het gesticht, in de landlopers- en bedelaarsopvang Veenhuizen, vrouwen die meerdere kinderen kregen waarvan de vaders onbekend waren, een vader met onbekende woon- of verblijfplaats die dus geen toestemming voor het huwelijk kon geven of voorouders die een zeemansgraf hebben gekregen omdat hun schip verging door een torpedo-inslag of tijdens een storm.

Wees je ervan bewust dat dit soort zaken aan het licht kunnen worden gebracht. Dat kan soms best schrikken zijn. Voor jezelf maar ook voor familieleden met wie je dit deelt.
Dat hij afstamde van een in ‘onegt’ geboren voorvader (d.w.z. dat de moeder ongetrouwd was, en in dit geval vader onbekend), sloeg er bij de 90 jarige vader van een klant, in als een bom.
Maar het is goed dat deze gebeurtenissen, die zo ver weggestopt zijn, alsnog worden gezien. Zodat de generaties oude pijn en verdriet kunnen worden geheeld.

In de archieven is niet alles terug te vinden. Niet alle informatie is namelijk doorgegeven of bewaard gebleven. Spelfouten zorgen er bovendien voor dat iemand soms niet gevonden wordt. Ik probeer natuurlijk zo volledig mogelijk te zijn. Ik ga voor je op speurtocht. Ongetwijfeld kom ik bijzondere informatie tegen zodat je een goed beeld van je voorouders krijgt.

Welke informatie heb ik nodig om op zoek te gaan naar jouw familieverleden?
Om jouw voorouders binnen Nederland te kunnen vinden, heb ik de namen van je grootouders nodig en liefst ook geboortedata. Ben je nog heel jong, dan heb ik ook namen van overgrootouders nodig omdat gegevens vanwege privacywetgeving anders nog niet openbaar zijn. Maar ook als je deze gegevens niet hebt, kan ik misschien toch wat voor je betekenen.

Zoek je je voorouders uit Nederlands Indië? Wie weet kan ik je daarbij helpen.

Heb je interesse, of heb je een specifiek verzoek? Stuur een email naar saskia@timeforhealing.nl