Voel de oude energie van je afglijden. Hoe? Door deze oefening.

 

Ik verdiep me op dit moment in systemisch werk. Misschien beter bij jou bekend als Familieopstellingen.

Maar het gaat weer helemaal op zijn Saskia’s. Ik volg een betaalde training, een gratis training, ik lees 3 boeken en ik ben weer in mijn familiestamboom gedoken. En dat allemaal tegelijkertijd.

Volgens mij ben ik een beetje enthousiast 😉 

Met mate staat niet in mijn woordenboek, al zou het goed zijn als het er wel in kwam.

Anyway: ik kwam een geweldige oefening tegen en wil hem jou ook laten ervaren.  

Het is echt zo’n oefening waarbij je verbaasd kan zijn over wat er allemaal mogelijk is. En wat je allemaal energetisch kan voelen. Je doet de oefening staand en je hebt er ruimte voor nodig. Doe hem in de tuin of in je hal bijvoorbeeld.

Welk gedrag, welke belemmerende overtuiging wil je achter je laten? 

Pak een voorwerp en neem het in je handen. Zeg tegen het voorwerp: jij hebt nu de functie van:…… en dan benoem je het gedrag dat je achter je wil laten. “Daar sta jij voor”.
Ik koos voor “bang dat ze me niet geloven”.

Plaats het voorwerp nu op de grond en ga er met je rug naartoe staan. Op een halve meter afstand ongeveer. Het is deel van jouw verleden, dat wat je achter je wil laten. Jouw leven is vóór jou. 

Kijk nog even naar het voorwerp en zeg:  je hebt mij heel veel gebracht, ik heb heel veel van jou geleerd, ik laat jou nu achter mij. Kijk dan recht vooruit. Doe eventueel je ogen dicht, adem een aantal keer goed tot in je buik en voel in je lijf. Misschien ga je gapen, snotteren, misschien voel je spanning. Voel gewoon. Grote kans dat je ook al wat voelde toen je je voorwerp zijn functie gaf. Ik wel in elk geval. En nadat ik het voorwerp achter me had gelaten, begon ik te gapen, kreeg oprispingen, druk op mijn keel en borst en tintels in mijn armen en benen. Een hele bijzondere gewaarwording.

Doe een stapje naar voren, vergroot dus de afstand tussen jou en het voorwerp. Kijk weer even om en dan weer naar voren. Zeg eventueel opnieuw: ik laat jou achter mij. Voel weer in je lijf. Herhaal tot je het gevoel hebt dat de spanningen grotendeels zijn losgelaten.

Kijk nu vooruit en zeg: ik leef mijn leven (of iets van gelijke strekking). Blijf nog even staan en ga dan op een stoel zitten. Voel wat de oefening met je heeft gedaan.

Als je wil kan je het voorwerp nu weer vastpakken en het ontslaan van zijn tijdelijke functie door dit uit te spreken.

Voel jij de energie van het achter je laten?

 

Ik heb een nieuwe healing opgenomen. Hij is heel gaaf, mijn hartenhealing! Je bestelt hem in mijn academy healingonline.nl 

Ik wil de healing