Van alpha tot omega

Het voelt goed.
Niet meer alleen bezig zijn met het energetische werk maar ook met het aardse.
Niet alleen met het 6e en 7e chakra maar ook met het 1e chakra.

Het is eigenlijk ook zo logisch.
Je moet goed gegrond zijn om je lijntje met boven te leggen.
En vooral ook om daarna weer goed in je lichaam terug te komen.

In het drukke alledaagse leven maken je hersenen Bèta-hersenengolven. Snelle golfjes. Omdat je hersenen in de actiestand staan. Druk, druk, druk, stress, deadlines, etcetera.

Vrijwel alleen in een meditatie lukt het nog om uit die Bèta-stand te komen en je hersenen naar de rustigere Alpha-staat te laten overgaan. Je voelt je loom worden, je voelt de vermoeidheid die er eigenlijk al zat, en je spieren ontspannen.

Voor de balans tussen het spirituele en aardse gebruik ik Omega 3 olie.
Vandaar de titel van deze mail Van Alpha tot Omega.

Omega 3, de soort met polyfenolen, zorgt voor de basis in je lijf. Dankzij mijn opleiding tot Orthomoleculair Therapeut weet ik dat omega 3 een wezenlijke dagelijkse toevoeging is.

Het is zo belangrijk omdat we in de westerse wereld (met dank aan de voedingsmiddelenindustrie) veel te veel omega 6 binnenkrijgen. Waar je vage klachten van krijgt en na een tijd duidelijke klachten.
Omega 3 biedt tegenwicht tegen omega 6. Je lichaam kan omega 3 niet zelf aanmaken. Je moet het dus via je mond binnenkrijgen.

In de tijd van onze opa’s was de voedingsmiddelenindustrie nog niet zo groot als nu. Opa at geen chips, pizza, gefrituurde dingen in zonnebloemolie, supermarktproducten in zonnebloemolie of raapzaadolie. Zoals margarine en halvarine.

Opa at aardappelen en groenten uit zijn eigen tuin. En vlees van de koe die daarvoor in het weiland had gelopen. Of een eitje van de kip, die haar maaltje zelf bij elkaar scharrelde en die niet leefde van granen, zoals nu.
Daarom had opa geen omega 6 overschot en bijbehorend omega 3 tekort. Daarom hadden opa en zijn generatiegenoten geen opgeblazen buik.

En daarom hebben wij nu dus wel omega 3 nodig. Omdat de voedingsindustrie het ons bijna onmogelijk heeft gemaakt om niet teveel omega 6 binnen te krijgen.

Je lichaam krijgt veel stress door de vage klachten die omega 6 binnen in jou veroorzaakt.
Van stress schieten je hersengolven in de Bèta-stand. De actie en alertheidsstand.
Mede dankzij omega 3 help je je hersenen om meer rustgevende alphagolven te kunnen geven.

Zodat je uit je hoofd en in je lijf kunt komen.

En ook eens UIT kunt in plaats van altijd maar AAN.

PS: omega 3 bestel je eenvoudig bij mij: https://www.timeforhealing.nl/winkel/supplementen/balance-oil-300-ml-orange-lemon-mint/