Titanic

Regelmatig plaats ik een orakelkaart op mijn Facebookpagina. Als ik de kaarten schud dan vraag ik de engelen om een kaart die op van toepassing is op iedereen die de Facebookpost bekijkt. En eigenlijk altijd weet ik ook precies welke kaartenset ik dit keer zal gebruiken. Ik heb er een stuk of 30 intussen. Het is vrij verslavend 😉  Voor mij in elk geval wel.

Maar dit keer wist ik even niet welke set ik zou pakken. En ik vroeg mezelf hardop af “welke set zal ik dit keer voor de groep gebruiken”.  Mijn zoon ving dit op en zei: “doe de Vorige levens“. Oeps. Die kwam binnen. Een gevoel van een stomp in mijn buik, maar tegelijkertijd ook blijdschap. Heel dubbel. Een gevoel van angst om mezelf te laten zien. Vorige levens, dat is wel héél spiri wiri. Maar ook dat vreugdesprongetje, dat lichte, dat positief spannende. Misschien zelfs dat ondeugende.

Oké, ik ga het doen, besloot ik en ik ging mijn kaarten schudden. En ik trok een kaart van een majestueus zeilschip. En wist meteen dat deze kaart óók voor mijn zoon was. Hij is in een vorig leven kapitein op zo’n schip geweest, waar hij genoot van het buiten zijn, de ruimte en de vrijheid en hij was erg geliefd bij zijn mensen.

Ik zal mijn volgers een bijzondere maandagochtend hebben bezorgd, dat kan niet anders. Kort nadat ik om 8:00 uur het bericht had geplaatst kwamen de eerste diepgaande reacties al binnen. Vrouwen die geraakt waren, heel oude gevoelens tegenkwamen die ze niet konden plaatsen. Ik vroeg ze om dieper te voelen. Kwam het gevoel door het schip, of door de zee? Bij sommigen kwamen jeugdherinneringen naar boven, waarin ze dat gevoel ook al eens hadden gehad maar het toen ook al niet konden plaatsen. En zelfs flarden van beelden kwamen omhoog.

Zelf ben ik altijd bang geweest op zeilbootjes. Hoe klein ze ook zijn. Ze geven me een gevoel van overgeleverd zijn aan de wind. Het niet onder controle hebben. Doe mij maar een roeiboot. Dan heb ik het heft, of in dit geval de roeiriemen, in handen.

Dit soort gevoelens kan voortkomen uit energie die van generatie op generatie is doorgegeven. Energie van één van je voorouders. Maar ze kunnen ook afkomstig zijn uit één van jouw vorige levens.

Wat je kan doen als je zo’n onverklaarbaar gevoel tegenkomt, is in gesprek gaan met de persoon die de oorsprong is van dit gevoel. Je kan hardop praten, maar net zo goed in gedachten. Ontspan je en stel je voor dat de persoon die die ervaring heeft gehad bij je is. Vertel dat je begrijpt waarom die persoon dat gevoel van angst, verdriet of boosheid had. Het is toen namelijk niet goed afgelopen. En je mag hem of haar bedanken voor zijn/haar bezorgdheid om jou en de bescherming die hij/zij jou heeft willen bieden. Vertel dat het nu niet meer nodig is. Dat het nu wel veilig is. En zeg dat jij het nu zelf kan. Snijd in liefde de energetische koorden tussen hem/haar en jou door (als er fijne koorden zijn tussen jullie mag je die laten zitten). En voel en zie dat jij door het doorsnijden van die koorden vanaf nu jouw eigen leven volop kan leven.

Niet iedereen had trouwens negatieve ervaringen. Een van de reacties riep bij mij een gevoel op van Leonardo di Caprio met Kate Winslet op de Titanic, toen er nog geen sprake was van een ijsberg. Genietend van de vrijheid en met de wind in hun haren.

Op mijn website staan trouwens ook regelmatig nieuwe orakelkaarten. Klik op de kaart van jouw voorkeur, vul je naam en emailadres in en de kaart van jouw keuze wordt voor je omgedraaid. Herken je wat de kaart je wil vertellen?