Terug in de tijd selfhealing

 

Bij een healing laat je energie stromen door het lichaam van iemand anders of door je eigen lijf. Je schoont er blokkades mee op van gebeurtenissen die zich hebben vastgezet in je lichaam. Die gebeurtenissen hebben zo’n impact op jou gehad. Ze kunnen zelfs tot lichamelijke klachten en ziekten leiden.

Met Reiki, Trance Healing, Access Bars, Quantum Touch en nog heel veel meer energiehealing technieken kan ik je helpen jouw blokkades op te laten oplossen.

Maar je kunt het ook zelf.

Ik wil je een oefening leren waarbij je terug gaat naar de leeftijd waarop er iets is voorgevallen. Je hoeft niet te weten welke leeftijd het was. Je hoeft ook niet te weten wat er is gebeurd. Je telt terug in je leeftijd en als je onderbewuste weet dat er iets geheeld mag worden, dan gebeurt dat ook.

Wat je mag doen:
Ga op je rug liggen en zorg dat je niet gestoord wordt. Leg je linker hand achter je hoofd, op je achterhoofd. Je wijsvinger ligt op de overgang van je nek naar je achterhoofd. Je pols wijst naar je linkeroor en je vingers naar je rechteroor.

De vingers van je rechterhand houd je bij elkaar alsof je een pluisje van je trui af wil plukken. Je houd je vingers op je borstbeen, halverwege tussen het kuiltje van je keel en je borsten. In de acupressuur wordt dit punt Yen mo 19 of Ren mai 19 genoemd. Je voelt of je goed zit als je een tinteltje in je vingers of in je lichaam voelt. Verplaats je vingers anders nog iets. En voel je niks, stel je dan voor dat je Yen mo 19 vast hebt. Dan doet de energie de rest.

Tel nu terug vanaf je huidige leeftijd. Ga eerst naar het dichtstbijzijnde 5 of 10 tal en tel daarna in stappen van 5 terug.
Ik ben zelf 55, dus ik noem eerst 50, dan 45, vervolgens 40, 35, 30 etc tot aan 0.
Daarna benoem je zwangerschap, conceptie, pre-conceptie, “vorige levens en voorouders”.
Je telt heel rustig. Bijvoorbeeld op elke inademing en uitademing een tel. Of alleen bij elke inademing een tel.

Als je ergens in het terugtellen voelt dat je een soort van wegzakt, dat het lijkt alsof je in slaap gaat vallen, stop dan met tellen en laat gebeuren wat er mag gebeuren. Misschien krijg je beelden, misschien weet je ineens iets. En misschien krijg je niks. Het is allemaal oké.
Je bent een gebeurtenis die zich bij een bepaalde leeftijd heeft voorgedaan aan het healen.

Grote kans dat je helemaal niet hoeft door te tellen tot je vorige levens. Als jij na een paar jaar terugtellen jezelf al voelt wegglijden, dan is dat het punt dat geheald mag worden.

Je geeft toe aan het ‘wegzak gevoel’ terwijl je je linkerhand achter je hoofd houdt en de vingers van je rechterhand op je borstbeen. Het kan heel kort zijn, het kan ook langer duren. En vind je het niet leuk meer, dan haal je je vingers van je borstbeen af en beweeg je je om terug te komen naar het hier en nu.

Wil je nog een rondje, dan begin je weer te  tellen vanaf je huidige leeftijd. Het kan zijn dat je verder teruggaat in de tijd. Het kan ook zijn dat er nu een recentere gebeurtenis geheald mag worden. Of, dat kan ook, je telt door tot je niet meer weet hoe je nog verder moet tellen, en dan is er voor nu dus niets meer te healen.

Mocht je het spannend vinden, dan kan je altijd vooraf aan het universum vragen of de healing rustig mag verlopen en of je weer veilig in het hier en nu mag terugkeren.
Ik doe deze oefening ook met mijn klanten. Zowel in energetische behandelingen in mijn praktijkruimte, maar ik heb ook een meditatie opgenomen waarin je op deze manier je voorouderlijnen en vorige levens healt zodat je je veel vrijer voelt om jouw droom te leven.