Stress

Zijn er nog mensen die geen stress ervaren? Ik vraag het me af.

Veel mensen ervaren chronische stress.
De oorzaken zijn zeer divers, zoals onder andere:
-drukte op het werk, of een slechte werkrelatie
-privéproblemen
-stress door wifi en andere straling
-vroeg kinderlijk trauma, dat in je celgeheugen is opgenomen

 

Stress veroorzaakt diverse fysieke en emotioneel/mentale klachten:
-niet meer goed kunnen nadenken
-piekeren
-irritatie/kort lontje
-hoge bloeddruk
-angstig, overal beren op de weg zien
-spierspanningen, bijvoorbeeld kaak klemmen, gespannen nek en schouders, rugpijn
-diarree
-buikpijn
-slaapproblemen
-etc.

Door langdurige stress raakt je magnesiumvoorraad uitgeput. Magnesium ondersteunt onder andere de spierfunctie en de bloeddruk en heeft een ontspannend effect. Gebruik een magnesium multi, met verschillende soorten magnesium erin.

Je maakt minder spijsverteringssappen aan, waardoor je eten niet meer goed verteerd wordt. En daardoor kan je lichaam de voedingsstoffen uit het eten niet meer goed opnemen, waardoor je hiervan te weinig binnen krijgt. Het kan handig zijn om spijsverteringsenzymen te gebruiken om je lichaam hierin te ondersteunen.

Heb je ondersteuning nodig om je lever te detoxen, dan kan Mariadistelformule, bijvoorbeeld die van Vitortho, wellicht iets voor je betekenen. Neem de formule of een complex, want mariadistel in haar eentje doet het niet (goed). Mariadistel ondersteunt de reinigende werking van de lever (gezondheidsclaim in afwachting van Europese toekenning). Choline, dat ook in de formule zit, draagt bij tot de instandhouding van de normale leverfunctie.

Stress zorgt ervoor dat het stofje GABA minder wordt aangemaakt. GABA heb je nodig om goed te kunnen slapen (via een paar andere processen). Naast GABA, kunnen ook L-theanine en 5-HTP mogelijk tekort schieten waardoor je slecht slaapt.

Heb je in je jonge jeugd (vanaf de conceptie tot ongeveer 7 jaar) iets meegemaakt dat je lichaam als traumatisch heeft ervaren, dan kan het zijn opgeslagen in je celgeheugen. Denk aan een vacuumpompgeboorte, couveuse, verlies, ongeluk, operatie etc. Maar ook iets dat je nu als iets onbeduidends zou classificeren kan voor een klein kindje grote impact hebben gehad. Het gevolg is dat je eigenlijk altijd ‘aan’ staat. De goedbedoelde adviezen uit je omgeving om je ergens niet zo druk over te maken, of het gewoon los te laten, werken niet. Want anders had je dat al lang gedaan. Kijk eens of de globuli Trauma Release uit de serie Mother Gaia van balancepharma.nl iets voor je kunnen betekenen.

 

Stress kan ook gevolgen hebben voor je algehele balans, je zuur-base balans en voor je darmen.

 

Wil je bij vitakruid.nlbalancepharma.nl of vitortho.nl bestellen? Geef aan mij aan welke producten je precies wil, want ik kan als therapeut voor jou de supplementen met korting bestellen. Jij ontvangt dan 20% korting op de prijzen van de producten.
Je kunt ook zelf bestellen bij vitakruid.nl met 10% korting via de kortingscode Timeforhealing10