Over mij

 

Mijn naam is Saskia Kenbeek. Mijn burn out in 2012 heeft mij leren ontdekken wie ik werkelijk ben. Een ontdekkingstocht die waarschijnlijk de rest van mijn leven door zal gaan. Gevoelens wegberedenerend, signalen van mijn lichaam negerend. Mijzelf steeds aanpassend aan vermeende verwachtingen van anderen, waardoor ik geen verbinding meer met mijzelf had. Regelmatig uitgeput, soms zelfs niet meer in staat om op mijn benen te blijven staan en me dan moeten terugtrekken in het donker, stilte nodig en migraine. Wachten tot het weer overgaat. En me intussen schuldig voelen dat ik er weer niet voor mijn gezin kon zijn.

Ik kwam er achter dat ik hoogsensitief ben.  En ik begrijp nu waarom ik na een avondje uit helemaal leeg getrokken was en toch niet kon slapen. Al die energieën van zoveel verschillende mensen. Al die geluiden  door elkaar heen. Ik wist niet hoe ik me moest afschermen. Sterker nog, ik had daar in die tijd nog nooit van gehoord.

Mijn interesse in  spiritualiteit is in mijn burnout-tijd ook ontwaakt. Ik heb veel opleidingen en cursussen gevolgd en boeken gelezen op het gebied van energiewerk en persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2015 ben ik Reiki Master en verzorg ik energie-inwijdingen op afstand (zie hier voor mijn aanbod). Daarnaast ben ik o.a. edelsteentherapeut en bachbloesemtherapeut. Al deze energetische disciplines combineer ik in mijn behandelingen als Sensi therapeut.

Via Sensi therapie (en Sensi Plus therapie) help ik je door middel van lichamelijke therapie aan jouw onderliggende emotionele klachten te werken. Eigenlijk is Sensi-therapie een mix van heel veel holistische therapieën op het gebied van energie, massage, acupressuur, voedingsmiddelen, celzouten, edelstenen waarbij iemand alleen behandeld wordt met die therapie-onderdelen die zij/hij echt nodig heeft.

Werken met energie vind ik magisch. En ik wil jou dat ook graag laten ervaren. Daarom heb ik een aantal online cursussen ontwikkeld zodat je zelf ook kunt gaan Spelen met Spiritualiteit. Naar de online cursussen

Een aantal jaar geleden kwam ik tot het besef dat naast de aandacht voor het spirituele en energetische ook leefstijl en voeding essentieel zijn om een gezonde balans te behouden of krijgen. In de moderne westerse wereld liggen de supermarkten vol met ongezonde producten, die je lichaam uiteindelijk meer energie kosten dan ze opleveren. Die zak chips geeft je misschien even het gevoel dat je de dag weer aan kan, maar je lichaam heeft het superzwaar om al die zooi te verteren, en de vergiften ervan af te voeren. Sinds ik natuurlijker ben gaan eten en mijzelf ondersteun met goede supplementen sta ik veel steviger in de wereld en onderneem ik weer activiteiten die ik sinds mijn burnout jaren lang niet meer heb gekund vanwege hyperventilatie- en andere klachten. Inmiddels heb ik bijna mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Mijn kennis integreer ik nu al in mijn Sensi-therapiebehandelingen. Hier kun je een afspraak maken voor een behandeling.