Orthomoleculair basisvoedingsadvies

Het consult kan zowel in mijn praktijk in Arnhem als online via Zoom.

De orthomoleculaire benadering streeft naar gezondheid van alle moleculen, alle cellen in je lichaam. Voeding speelt hierin een cruciale rol.

Hippocrates zei al: “laat voeding uw medicijn zijn”.

Eeuwenlang hebben mensen zichzelf genezen met voeding, kruiden en andere producten uit de natuur. Verschillende van deze natuurlijke stoffen worden sinds de vorige eeuw synthetisch nagemaakt en worden als geneesmiddel verkocht. Wist je dat aspirine synthetische wilgenbast is? Het is dus onterecht dat verschillende mensen die nog de oude kruiden- en plantenkennis hebben worden weggezet als kwakzalvers.

Orthomoleculaire voeding streeft ernaar om het lichaam in balans te houden door middel van een zo natuurlijk mogelijk voedingspatroon. Aangezien onze huidige groenten en fruit tot wel 80% minder nutriënten bevatten dan vroeger, is het nodig om die nutriënten toe te voegen aan je dagelijkse patroon om toch een natuurlijk voedingspatroon te realiseren. Deze nutriënten, natuurlijke voedingsstoffen, worden suppletie genoemd. Wat betekent: toevoeging.

Circa 95% van de supplementen zijn echter geen natuurlijke voedingsstoffen, maar synthetisch. Dezelfde industrie die de wilgenbast in de ban heeft gedaan ten gunste van een pilletje, is ook de supplementenmarkt op gegaan. Je lichaam herkent synthetische stoffen veel minder goed. Ga daarom op zoek naar natuurlijke supplementen. Ik kan je hierbij adviseren.

Wat houdt het in:

Tijdens een orthomoleculair basisvoedingsadvies bespreken we jouw voedingspatroon. Ik wijs je de weg hoe je jouw patroon stapsgewijs kunt omzetten in een orthomoleculair voedingspatroon. Een aantal basissupplementen maken hiervan deel uit.

Een orthomoleculair voedingspatroon is geen dieet. Maar zie het als een lifestyle. Je wilt je lichaam, jouw voertuig, voeden met de beste nutriënten, de beste brandstof. Je tankt toch ook geen diesel in een benzine auto? Dan doet je auto het op een gegeven moment gewoon niet meer. En zo werkt dat met je lichaam ook.

Als je chronische klachten hebt, dan kan het zijn dat er behalve een basisvoedingsadvies meer nodig is. Maar ook dan blijft het wel de basis. Het fundament. Dat moet eerst stevig zijn, en van daaruit kan je verder je klachten gaan aanpakken.

Een consult orthomoleculair basis voedingsadvies kan zowel in mijn praktijk in Arnhem als online via Zoom plaatsvinden. Het tarief voor een consult is nu tijdelijk 40 euro. De geadviseerde natuurlijke supplementen zijn hierbij niet inbegrepen. Mail voor een afspraak naar saskia@timeforhealing.nl