Op de rug van mijn draak. Vlieg je mee?

 

Een draak, gehouwen uit edelsteen. Niet een vanzelfsprekendheid dat je je daartoe aangetrokken voelt.

Een paar jaar geleden vertelde een bekende mij vol vuur over haar draken. Ik had toen pas net de magie van edelstenen ontdekt en had zelf maar een paar trommelsteentjes, ook wel knuffelsteentjes genoemd. Mooie, rond geslepen, gladde steentjes. Die zo fijn glad voelen in je handen, lekker in je broekzak passen en die je op je lichaam kunt leggen.

Toen zij over haar draken vertelde kreeg ik de rillingen. Afschuw, weerstand, eng. Ze vertelde me dat er ook edelsteen sculpturen van menselijke schedels en van aliens bestaan. Daar gruwelde ik al helemaal van. Ik kon ze zo voor mijn geestesoog halen, maar ik vond ze zo eng dat ik ze heel snel weer wegdrukte.

Ik weet niet of je dit herkent, dat de gedachte aan draken of aan schedels je al de rillingen bezorgt? Ik heb me wel eens afgevraagd waar die angst vandaan komt. Op zich zijn het maar ‘dingen’.  Waar je dus niet bang voor hoeft te zijn. Tenzij je eerdere ervaringen met draken of schedels hebt. Dat kan dan bijna niet anders dan dat die ervaringen uit vorige levens of vanuit je voorouders komen. Of misschien niet hoor, maar dit is hoe ik er tegenaan kijk. Het kan ook zijn dat je onbewust door de gedachte aan een draak alleen al ‘inklikt’ op het energieveld van draken, en die kracht voelt.

 

Mijn edelstenencollectie groeide gestaag door. En intussen kwamen steeds meer meditaties op mijn pad waarin draken voorkwamen. Wat eigenlijk best heel prettig voelde. Stevig, aardend, veilig en ook speels.
Waarna het moment zich aandiende dat ik ze zelf kon oproepen. Dan vloog er zo maar een draak door de kamer en zoefff mijn kruin binnen om al mijn chakra’s op te schonen. Of mijn kleine witte knuffeldraakje gaf me een lik in mijn gezicht. Pas na een jaar liet hij zich in zijn ware gedaante aan mij zien: een grote witte draak, die zich als knuffeldraakje had vermomd om mij aan draken te laten wennen en mij niet bang te maken.

En toen begonnen de edelsteen-draken mij te intrigeren. Krachtige sculpturen vanwege de vorm en de hoeveelheid steen. Maar vooral door de drakenenergie die in zo’n draak zit. Ik vind ze prachtig, die drakenschedels. Ze hebben voor mij ook een hoge aaibaarheidsfactor. Zo bijzonder hoe dat enorm veranderd is ten opzichte van een aantal jaar terug toen ik er niet eens naar kon kijken, niet eens aan kon denken!

En nu heb ik dus mijn eigen draak. Van groene Aventurijn. Ik voelde dat dit niet iets is om even online te bestellen. Dat ik er persoonlijk contact mee moest maken. Ik had van te voren een idee welke steensoort ik bij voorkeur zou willen hebben. Maar in de winkel werd ik gelijk naar de groene aventurijnen getrokken. Die niet in mijn verlanglijstje voorkwamen.

Alle draken leken op elkaar maar er was er één die een iets bredere snuit had. Lomper, zwaarder en die trok. Maar riep ook weerstand op vanwege herinneringen van mijzelf van vroeger van niet zo goed zijn in gymnastiek. Ik nam een slanke draak in mijn handen. Voelde zijn snelheid, zijn ijlheid. En daarna de bredere draak. Ik klom op zijn rug. Ik hou je wel, ik ben sterk zei hij tegen mij. Je bent veilig bij mij. Ik voelde de oude pijn van gym en mij niet zo slank voelen als mijn klasgenootjes (ik was niet dik, maar zo voelde ik me).

En ik wist dat deze draak mij veel te bieden heeft. Ondanks mijn weerstand, ondanks dat de slankere draak veel lichter voor mijn binnenste voelde. Een paar momenten heb ik nog getwijfeld of ik het zou doen. Maar hij mocht mee naar huis. Waar ik plotseling zijn breedte niet meer zie. Heel bijzonder.

De volgende ochtend werd ik ziek wakker. Misselijk, wat wil zeggen dat er emoties uit willen. En heel moe. Dingen die gezien mogen worden en waar ik mijn tijd voor mag nemen. Dus heb ik ‘noodgedwongen’ de dag doorgebracht in bed en de dag daarna ook grotendeels. Nu, op de 3e dag na mijn gezinsuitbreiding, voel ik de behoefte om mijn draken ervaring met jou te delen, ook al zijn draken misschien niet jouw ding. Maar zoals je hebt kunnen lezen, ik had eerder zelf ook niets mét (eerder tegen) draken.

Mijn draak ligt nu te badderen in een bak water, om zich te ontdoen van energieën die niet bij hem horen. Als hij energetisch gereinigd is, ga ik maar eens heel voorzichtig kennismaken met zijn energie. ‘t Is Sterk Spul die drakenenergie (van de reclame van fisherman’s friend 😉 )

 

Wil je zelf met edelstenen aan de slag en draken energie voelen? Dat kan in de online cursus energie van edelstenen. Je vindt hem in mijn online academy healingonline.nl