Omega 3

Meer dan 97% van de mensen in de westerse wereld hebben een verstoorde omega 6 : omega 3 balans.

Deze balans is belangrijk voor de gezondheid van je cellen. Want als je cellen niet gezond zijn, dan kan je nóg zo gezond eten en nóg zoveel vitamientjes slikken, de voedingsstoffen komen gewoonweg niet in je cellen terecht. Dus dat is dan alleen maar dure poep. Want verder doet ‘t niks.

De omega 6 : omega 3 verhouding zou 3:1 moeten zijn, maar bij veel mensen is het 15:1 of hoger. Dat komt omdat in heel veel voeding omega 6 vetzuren zijn verwerkt, ook wel linolzuur genoemd. Linolzuur zit in plantaardige olie zoals zonnebloemolie, raapzaadolie, maiskiemolie, koolzaadolie en tarwekiemolie. Zonnebloemolie bijvoorbeeld zit in chips, vis in blik, pesto etc. Koolzaadolie wordt vaak gebruikt in margarine. Deze vetzuren zijn ontstekingsbevorderend. Die laaggradige ontstekingen zitten in je lichaam, in je darmen. En ze vreten energie.

Ook zijn de cellen van veel mensen niet goed doorlaatbaar. Omdat de celmembranen verhard zijn. Hierdoor kunnen zoals al gemeld voedingsstoffen de cel niet optimaal bereiken. En wordt de cel dus niet gevoed. Maar afvalstoffen kunnen ook de cel niet meer uit.

Met een eenvoudige test kun je meten hoe het met jouw omega 6 : omega 3 balans is. De test geeft nog 5 andere indicatoren aan.

Ik heb zelf de test gedaan. Dit was mijn beginscore. Terwijl ik al een tijdje vrijwel dagelijks vette vis at.

 

Vervolgens ben ik omega 3 balance oil gaan gebruiken met olijfpolyfenolen en vitamine D mét functie voor de doorlaatbaarheid van de cellen.

Voor een goed resultaat gebruik je het minimaal 4 maanden (liefst 6 maanden). Ik heb al veel mooie resultaten van medestudenten binnen mijn opleiding stressologie gezien, dus ik heb er alle vertrouwen in dat mijn scores ook beter gaan worden. Opvallend is dat studenten die andere merken olie gebruiken, omdat die minder kosten, en zelfs iemand met een duurdere olie dan deze, minder goede resultaten behalen op het verbeteren van de doorlaatbaarheid van de celmembranen. De olie die ik gebruik is dus echt de beste.

Je hebt 0,15 ml per kg lichaamsgewicht nodig en gebruikt dit 1x per dag. Iemand van 70 kg gebruikt dus 10,5 ml per dag. Om je lichaam echt een boost te geven kun je de eerste paar weken 0,20 ml per kg lichaamsgewicht gebruiken.

Na 6 maanden ga ik opnieuw een test doen. Ik ben benieuwd hoe het dan met mijn balans is.

Een test doe je eenvoudig zelf. Je verzamelt een paar bloeddruppeltjes op een testkaart en stuurt die naar het laboratorium. Bij de testkaart hoort een code. Die code vul je na ongeveer 2 weken in op een website en zo zie je jouw testuitslag. Anoniem, want het laboratorium heeft alleen jouw code en geen verdere gegevens.

 

Over het algemeen ben je na 4 tot 6 maanden gebruik van deze balance oil in balans. Als je 300-500 gram biologische groenten per dag eet, 2x per week vette vis (haring, makreel, zalm, sardientjes) en geen stress hebt, kun je daarna stoppen met de olie.  Maar anders raad ik je aan om door te gaan.  Want zoals ik al vertelde, lopen je waardes met andere olie helaas toch wel terug.

 

Balance oil bestel je hier.