Hoe Treasures je energie meer upliften dan Moods

 

 

Ik volg veel online trainingen. Om mijzelf te blijven ontwikkelen. Zo af en toe komt er in een cursus een opdracht voorbij om een Moodboard te maken.

Steiger! Hakken in het zand! Mijn Ego komt direct in opstand. Ik sla de opdracht over, of de voortgang van de hele cursus stagneert. Alleen maar omdat ik niet voorbij dat Moodboard kom.

Wat is dat toch? 

Deze week kreeg ik opnieuw zo’n opdracht. Maak een Moodboard of een Treasuremap. Alleen dit keer heb ik om de een of andere reden over die woorden heengelezen en heb ik Treasureboard gezien.

Treasureboard. Het voelde heel fijn. Helemaal omdat ik mijn treasureboard  ook digitaal mocht maken. Ik had er helemaal zin in. En in no time had ik mijn plaatjes erin gezet. Afbeeldingen die ik op verschillende momenten al eens had gedownload voor een Facebookbericht of in één van mijn online cursussen heb gebruikt. Omdat ik de verbinding voelde, de energie zo fijn vond.

 

En toen kwam ik erachter dat ik de woorden Moodboard en Treasuremap had samengevoegd. En vielen de kwartjes.

Treasuremap, dat is een schatkaart. Spoorzoeken in het bos. De weg kwijtraken. Niet meer thuis kunnen komen. Angst. Helemaal niet fijn dus.

En what about Moodboard? Vrijheid is voor mij een groot goed. Zelf mogen bepalen wat ik doe en hoe ik het doe. Een Moodboard klinkt voor mij als een Moet-board. En dat roept heel veel weerstand op. Moodboard voelt zwaar. Voelt ook als Moe. Als somber.

Niet iets waarvan ik denk ‘ha leuk ik ga die sfeer eens op papier plakken’.

 

Heb jij dat ook met een Moodboard? Dat je het niet leuk vindt om afbeeldingen uit te zoeken en op te plakken? Voel eens of dat met het woord Mood te maken heeft.
Of zit het ‘m in het doorspitten van tijdschriften op zoek naar plaatjes. Kijk in dat geval eens op  https://www.canva.com/create/mood-boards/
Hier kan je gratis een (vooruit dan maar) Moodboard  maken. Mijn treasureboard heb ik hier ook mee gemaakt. Mooie plaatjes vind je op Pixabay.com. Rechtenvrij en ook gratis.

Nu wil ik je natuurlijk graag mijn Treasureboard laten zien. Het bord waarop ik mijn schatten, mijn mooiste afbeeldingen heb geplaatst. Ik ben er heel blij mee. Heb jij ook al zin om een Treasureboard te maken? Klik hier voor de gratis link naar Canva om hem te maken.

 

Als ik naar mijn Treasureboard kijk, dan word ik er helemaal rustig van.  Dat is wat ik met ‘genieten’ bedoel. Gewoon ZIJN.

Geniet van jouw dag. Voor welke treasures kan jij dankbaar zijn?