Het is veilig om jezelf te zijn

Spirituele mensen vinden het vaak spannend om te vertellen waar ze zich mee bezig houden.
En al helemaal om over zichzelf te zeggen dat ze iets goed kunnen.

In onze opvoeding maar ook van de generaties voor ons is ons geleerd niet te zeggen wat jouw expertise is. Waar je goed in bent. Dat is opscheppen. Dat doe je niet. Die lading heb je meegekregen en zit in je systeem.
Daarnaast zit in je systeem die eeuwenoude angst dat je niet mag laten zien wat je op spiritueel gebied kan. Omdat je dan op de brandstapel terecht kwam. Of op een andere onaangename plek met fatale afloop.

Als ik je vraag: vertel eens wat je doet. En vertel eens wat jouw kwaliteiten zijn. Hoe voelt dit voor jou? Grote kans dat dit spanning bij je oproept.
Voel eens goed, is die spanning reëel? Kom je op de brandstapel terecht als je vertelt over jouw spiritualiteit? Nee toch zeker. En voel weer eens, vinden mensen je een opschepper als je vertelt waar je goed in bent? Als je zegt ‘ik ben een ster in ….” dan vinden ze het waarschijnlijk wel overtrokken. Maar als je aan mensen vertelt dat je contact hebt met overledenen of dat je Reikibehandelingen geeft, dan is dat echt niet opschepperig. Je mag dat zo gewoon vinden als dat je je tanden poetst. En ja, het is bijzonder omdat bijna niemand anders het doet. En tegelijkertijd is het niet bijzonder omdat iedereen (of bijna iedereen) het kan. Als je je ervoor open stelt.
Het zijn alleen die (eeuwen)oude belemmerende overtuigingen die jou in de weg zitten.

In deze meditatie mag je met je voorouders en vorige levens in gesprek gaan.
Misschien zie (of weet) je wel meerdere voorouders of flitsen van vorige levens voorbij komen. Misschien ook niet. Het maakt allemaal niet uit. Je vertelt hen dat het in hun tijd niet veilig was om te laten zien wie je was. Om je spirituele gaven te tonen. Maar dat het nu wel veilig is. Het mag nu. Je komt er niet voor op de brandstapel.

De meditatie duurt 9:25 minuut.

Ik bestel de meditatie

Direct na je bestelling kan je de meditatie beluisteren.