Goeie ouwe tijd

Dit weekend waren mijn man en ik met onze dochter naar een open dag in Enschede. Om te kijken of zij daar een studie kan vinden die bij haar past. Best nog een afstand vanaf Arnhem. Een stuk verder dan naar Nijmegen, waar onze ene zoon al studeert en de ander in september gaat beginnen.

Als ze voor Enschede kiest, zal ze dus een kamer mogen gaan zoeken.

Tot een paar jaar terug kreeg ik al stress, paniek, buikpijn en nog veel meer klachten, bij het idee alleen al van mijn kind ver weg op kamers. Maar sinds de pakjes en zakjes, koffie, suiker, gluten en zuivel mijn mond niet meer in komen, en ik mijzelf ondersteun met de supplementen van Zinzino en andere merken, ben ik veel meer, tja hoe zal ik het zeggen, geland, gegrond.
Niet meer zo gauw van mijn padje.

Daarbij: Enschede. Good old Enschede.
De stad waar ik zelf 6 jaar heb gestudeerd. En 4 jaar heb gewoond.
Mijn studentenflatje in Enschede-noord, samen met 2 vriendinnen.
Het centrum met leuke winkeltjes en café de Kater; een fenomeen in Enschede. Alhoewel ik ben er geloof ik maar 2x ben geweest, want ik was en ben geen kroegtijger.

De Kater is er nog steeds. Maar wat is het veranderd in Enschede! Zoveel nieuwbouw in het centrum.
En ook mijn flatje: compleet gerenoveerd. Onherkenbaar.

Au!

Dat was wat ik voelde. Mijn nostalgische bubbel, oude vertrouwde Enschede, is niet meer.
Ik mag wat momenten gaan nemen om erbij stil te staan waarom ik er zo’n moeite mee heb. Want Enschede 2024 voelde dit weekend namelijk best oké. Maar het was geen Enschede 1988-1992.

Heb jij dat ook, dat als je ergens bent dat je kunt voelen of het er aangenaam voor jou voelt? Of dat het niet fijn voelt?
In veel straten in Amsterdam voel ik mij bijvoorbeeld niet fijn. Dit weekend tijdens de open dag in Enschede voelde het ene gebouw fijn en het andere gebouw minder. En buiten bij mijn oude studentenflat voelde het nog steeds goed. Ook al was mijn flatje onherkenbaar veranderd.

Kort geleden postte ik een bericht in mijn gratis Facebookgroep Show your Spirituality over Bach Bloesem remedies. Naar aanleiding van dat bericht vroegen verschillende mensen of ik voor hen een persoonlijke Bach Bloesem mix kon maken. En dat kan natuurlijk.
Maar voor mijzelf heb ik er nu ook één gemaakt. Met de Bach Bloesem Honeysuckle (kamperfoelie). Voor mensen die veel last hebben van heimwee en nostalgie, en die vaak in het verleden blijven leven. Zodat ik een beetje hulp krijg bij het transformeren van mijn beeld over Enschede.

Wil je ook in mijn Facebookgroep? Dat kan HIER.

Interesse in een Bach Bloesem mix en weten welke kenmerken alle 38 Bach Bloesems hebben? Kijk op mijn website onder het kopje Essentiële Olie. Alhoewel Bach Bloesemremedies geen bloemen extracten zijn zoals essentiële oliën, maar energie van bloemen, staan ze er wel bij.