Gluta-maatje
Uren heb ik gemediteerd.
Ademhalingsoefeningen gedaan.
Op de grond gestampt om mijn aandacht naar beneden te krijgen.
Rescue Spray.
Aartsengel Michael erbij geroepen voor een beschermende jas.
Mijn aura verkleind.
Mijn aura vergroot.
Reiki.
Lichaamsgerichte oefeningen.
Nog maar een gevulde koek nemen, voordat ik een autorit moest maken. Want dan voelde ik me steviger.
Allemaal om die onrust uit mijn lijf te krijgen, waar ik zo wiebelig van werd.
En daar, in die gevulde koek, in dat wat ik at, zat voor een groot deel de oplossing.
Die koeken, maar ook de kaas waar ik zo dol op was als ik me gammel voelde, bevatten van nature Glutamaat.
Dat is een stofje dat je alert maakt. Maar ook onrustig en angstig, als je er teveel van binnenkrijgt.
Glutamaat wordt kunstmatig aan heel veel voedingsmiddelen toegevoegd. Denk aan chips, soepen, vleeswaren, sauzen. Het is een smaakversterker die extra smaak aan een voedingsmiddel geeft. Maar er ook voor zorgt dat je ervan blijft eten. Je herkent dat vast bij chips. Dat je het niet bij dat ene bakje kunt laten.
Het zit in zo ontzettend veel producten. Vaak herken je niet dat er Glutamaat in een product zit. Want op het etiket kan je termen tegenkomen als E621, mononatriumglutamaat, sodiumglutamaat, ve-tsin, smaakversterker of natuurlijk aroma.
Dat klinkt heel vriendschappelijk hè, natuurlijk aroma. Maar dat is het dus niet. Natuurlijk aroma, Glutamaat, is niet ons maatje.
En zo krijg je heel gemakkelijk veel te veel Glutamaat binnen. Waardoor Glutamaat een onruststoker wordt.
Heb je veel last van onrust, angst, duizeligheid, spanning of stress, schrap dan de Glutamaat uit je voeding.
Mediteren of het bos in gaan blijft ook altijd helpen.