Engelen voelen

De laatste tijd vertellen verschillende vrouwen mij dat ze voelen dat ze niet alleen zijn op sommige momenten. Ze voelen een windvlaagje over hun arm, een tinteling of ze zien een schim vanuit een ooghoek.
Nuchtere westerlingen zouden dan antwoorden: het raam stond vast open waardoor je de wind voelde en je zag gewoon een schaduw.

Nu is mijn woordkeus misschien niet zo handig, want het lijkt dan dat mensen die open staan voor een andere verklaring dan de nuchtere westerse, dus niet nuchter zijn. Maar zweverig. Zo plaats ik mijzelf weer in het hokje waar ik mijzelf lang in geplaatst heb. Spiritualiteit is zweverig en raar. Terwijl ik juist van mijn cliënten hoor dat ik vooral zo niét zweverig (en niét raar 🙂 ) ben, met mijn universitaire opleiding Civieltechnische bestuurskunde en mijn gezonde portie voorbehoud ten aanzien van engelen, vorige levens en dat soort dingen.

Ik voel ze wel, de engelen en ik weet en zie en krijg dingen door over vorige levens, maar de nuchtere westerling in mij wil nog steeds niet voor de volle 100% geloven dat het allemaal echt is. De andere kant in mij gelooft er volledig in.  En dus hebben mijn beide kanten een deal gesloten: maak er gebruik van voor het geval dat het tóch bestaat. Want baat het niet dan schaadt het niet en het geeft je een fijn gevoel. En bovendien zou het toch zonde zijn dat je er geen gebruik van maakt als het tóch blijkt te bestaan. Dat zou een gemiste kans zijn.

En nu tref ik dus vrouwen op mijn pad, die met hetzelfde zitten. Ze voelen van alles, maar voelen vooral ook die interne dialoog tussen nuchtere westerling en hun spirituele kant. Tussen: bestaat niet, mag niet, gevaarlijk en een verlangen naar verbinding. En die tweestrijd zorgt ervoor dat ze geen verbinding krijgen.

Engelen komen niet ongevraagd binnenvliegen om zich met jouw leven te bemoeien. Jij mag ze eerst uitnodigen. Vragen of ze raad weten, of vragen of ze je een healing willen geven, of bescherming. Ook voor gidsen of andere overledenen geldt dat je je ervoor open moet stellen om verbinding te krijgen. Als jij heel stellig volhoudt dat ‘het allemaal niet bestaat’, dan stroomt de energie niet. Dan heb je het geblokt. Sta open voor de mogelijkheid dat ze wél bestaan, die Spirit guides. En voel de verbinding.

Mijn nuchtere westerse kant begint intussen steeds meer te zien dat mijn spirituele kant hele mooie ervaringen meemaakt. Boodschappen doorkrijgen van aartsengelen waarvan mijn nuchtere westerse kant weet dat die niet uit mijn eigen fantasie komen. Ingevingen in readingen of tijdens healingen, waarvan ik echt niet weet waar ik het vandaan haal om juist dát te zeggen. Het is geen wedstrijd tussen die twee kanten in mij. Het is ook geen ‘zie je wel dat ik gelijk heb’. Het is vertrouwen hebben en durven loslaten en dat gaat mijn nuchtere westerse kant steeds beter af. Het is het durven tonen van je spiritualiteit en dat gaat mijn spirituele kant steeds beter af.

Als je een healing, waarbij ik energie laat stromen en soms boodschappen doorkrijg, bij mij bestelt, kan je zelf ervaren dat er meer is dan het zichtbare. Al zijn engelen en gidsen voor sommige mensen ook gewoon zichtbaar 😉