Denk niet wit, denk niet zwart, maar in de kleur van je hart

 

Ken je hem nog? Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit. Maar in de kleur van je hart….
Het nummer van Frank Boeijen.

Hoe je denkt zet je ook in de wereld. Dus denk je negatief, praat je zwaar, zwart over situaties, dan trek je ook zwart aan.
En denk je of praat je vanuit je hart, dan trek je ook mensen en situaties aan die resoneren op jouw harts-energie.

 

Niet alleen gedachten hebben manifestatiekracht. Maar ook kleuren. In je kleding bijvoorbeeld.

Valt het je op dat als je je blij en opgewekt voelt, dat je dan vrolijke kleding uit kiest? Dat knalgele shirt, of de blouse met fleurige bloemetjes? Het versterkt jouw vrolijkheid. Door de kleuren. Want elke kleur heeft zijn eigen energie.

 

Merk je dat als je je somber voelt, dat je dan eerder voor zwarte kleding kiest? Omdat dat resoneert op hoe jij je op dat moment voelt? Niet doen dus. Want je dip wordt door zwarte kleding alleen maar sterker. Haal jezelf uit het dal door juist voor een kleurtje te kiezen.

Kijk eens wat je vandaag aan hebt getrokken. Welke kleur heb je onbewust uitgekozen? De kans is groot dat je die kleur hebt gepakt waarvan je wat meer energie kan gebruiken. 

Rood geeft je meer veiligheid
Oranje laat je creativiteit stromen
Geel geeft je zelfvertrouwen
Groen en roze laten jou zelfliefde voelen
Lichtblauw helpt je om te vertellen wat je voelt
Donkerblauw en indigo geven je inzicht en vertrouwen in je intuïtie
Paars en wit maken verbinding met jouw spiritualiteit.

Het kan ook zijn dat je een kleur hebt gekozen omdat die heel goed past bij hoe je je op dat moment voelt. Dus voel je je vol zelfvertrouwen, dan matcht dat heel fijn met de energie van geel.

 

Nu je dit weet kan je je kleding heel bewust gaan inzetten om een bepaald gevoel te creëren. Dus ben je niet zo’n knutselmoeder maar vraagt je kind of je toch echt alsjeblieft op school komt helpen met de decors van de musical? Doe oranje aan, zie jezelf de mooiste creaties maken vanuit je gedachtenkracht en visualiseer nog wat extra oranje. Dat visualiseren kan bijvoorbeeld met mijn chakra kleurenmeditatie.

De chakra kleurenmeditatie staat in mijn online academy healingonline.nl in een audiobestand. Je kunt de mediatie zo vaak beluisteren als je wil.

Ik bestel de chakra kleurenmeditatie

Tijdens de meditatie van ruim 12 minuten stel je je voor hoe je al je chakra’s in balans brengt en de juiste kleur toevoegt. Zodat je energie in harmonie is en je wellicht thema’s die bij jou spelen inzichtelijk krijgt, die geneutraliseerd of tot rust gebracht worden. Je sluit de meditatie af met een regenboogfontein.

 

Misschien ren je nu naar de kledingwinkel omdat je je bewust geworden bent dat je een bepaalde kleur móet hebben. Dan wens ik je veel koop-plezier. Maar het kan ook met bijvoorbeeld kussentjes op de bank of de kleur van je dekbedovertrek.
Lekker gaan experimenteren!