Balanceren

Wel vaker schrijf ik over alle ballen in de lucht houden. Balanceren tussen gezin, werk, huishouden, huisdieren, familie en vrienden. Ikzelf dreig nogal eens onderaan mijn prioriteitenlijstje terecht te komen.
Niet handig, want me-time is juist zo belangrijk.
Ergens blijf ik het gevoel houden dat even niksen alleen is voor luie mensen.
Erg hè.
Een paar minuten voor je uit staren met een kopje thee, hoe lui kan dat nou helemaal zijn?
Ik weet dat dit een overtuiging is vanuit mijn voorouderlijn. Dus dat deze gedachte helemaal niet van mijzelf is. Maar hardnekkig is ‘ie wel. Ergens in een ver verleden heeft een van mijn voorvaders of -moeders dit zo voor zichzelf besloten. Aan mij de taak om dit aan te kijken en in het licht te zetten.
Nu is me-time wel wat meer dan alleen niksen, maar vandaag wil ik even wat aandacht voor dat niks doen.

Pas in rust kun je gaan verteren.
Gedachten en emoties.
Maar ook je eten.
Als je altijd maar bezig bent, dan werkt dit deel van je spijsverteringssysteem niet goed. Je lunch naar binnen werken achter de computer is dan ook geen goed idee. En ook je mobieltje zou je eigenlijk niet in je handen moeten hebben als je eet.
Oef, lastig.

Niks doen.
Je lichaam krijgt dan juist de kans om van alles binnen in jou te doen. Als je een paar minuten gaat zitten, geef je je lichaam als het ware toestemming om hard te gaan werken. Dat is dus helemaal niet lui.

Je kunt je lichaam helpen om in balans te komen.
Een product dat hiervoor heel fijn is, is een balans olie. Balance oil maakt je celmembranen soepeler zodat vitamines en mineralen goed in je cellen kunnen worden opgenomen. Want in je cellen doen vitamines en mineralen hun werk. Daarnaast zorgt balance oil ervoor dat kleine ontstekinkjes in je darmen als gevolg van gluten, lactose of andere redenen worden tegengegaan. Balance oil werkt ook mentaal. Want je hersenen bestaan voor een groot deel uit vetzuren, wat ook in balance oil zit.

Dagelijks een klein maatbekertje balance oil.
Zelfzorg.
Me-time.
Als je dat ontspannen schudt, inschenkt, opdrinkt en het bekertje weer afspoelt, dan heb je vanzelf een rustgevend ritueeltje.
Een kort momentje me-time.
Waar je lichaam blij van wordt.

Om in balans te komen gebruik je de balance oil minimaal 4 tot 6 maanden.
Je kunt balance oil bij de leverancier bestellen in een prepaidpakket met 8 flessen van 300 ml en 2 reisflesjes van 100 ml. Je ontvangt dan een 9e fles gratis, een gratis luxe hardkunststof maatbekertje én je betaalt geen verzendkosten. Dit werkt zonder abonnement.
Een flesje bij mij bestellen kan ook. Stuur me gewoon een mailtje met je bestelling.

Voor de meeste mensen is één prepaidpakket voldoende om in balans* te komen, samen met een aangepast voedingspatroon, een multi supplement en ondersteuning voor je darmen. Met een test vooraf en na 4 tot 6 maanden kan je dit ook meten.
Je kunt kiezen uit meerdere lekkere smaken. Bij de leverancier is ook een veganvariant verkrijgbaar.

*op de 6 aspecten waarop de balance oil test analyseert. Een voorbeeld van een testresultaat zie je op mijn website.

 

Sta jij zelf op jouw prioriteitenlijstje?
Het is nu een mooi moment om, terwijl je zit, eventjes je ogen dicht te doen en je lijf te voelen. Je kunt je lichaam bedanken voor wat het dag in dag uit allemaal voor je doet.