Bad eendje

Tja, het woord badeendje plopte ineens in mij op.

Al een tijdje valt mij op dat ik ineens Engelse woorden ben gaan gebruiken. Ik hoor ook wel heel veel Engels om mij heen, met 3 kinderen die van alles op Youtube volgen, maar dat is voor mij nooit een reden geweest om Engels te gaan praten of schrijven.
Sterker nog, ik had op de middelbare school een hekel aan Engels. Deed bijna mijn best om het zo on-Engels mogelijk uit te spreken.

Toen er kinderen op komst waren zei ik tegen mijn partner: ik wil niet dat ze Engelse namen krijgen. Dat vind ik niet mooi. Ik wil Frans klinkende namen. Dat zou te maken kunnen hebben met mijn genetisch Franse afstamming. Mijn achternaam Kenbeek, was tot 1635 Quembecq en ‘wij’ kwamen uit Frankrijk. Een ver Kenbeek-familielid heeft DNA-onderzoek laten doen naar onze genetische oorsprong. Dus waar we vóór Frankrijk vandaan kwamen. En wat daar uit kwam, laat zich raden. Engeland dus. En ik stop dat het liefst zo ver mogelijk weg. Mijn partner heb ik er niet op uitgekozen maar hij heeft als Hollander toevallig (?) ook een Franse voornaam.

Anyway, geen Engelse namen voor mijn kindjes dus.
Alhoewel …….. mijn jongste kindje, mijn bedrijf, heb ik Time for Healing genoemd. Mijn online-cursusomgeving is healingonline.nl, mijn succesvolle cursusreeks heet Crystals. En ik gooi overal Engelse termen doorheen. What is going on???!!

Alsof ik jaren dat Engelse heb onderdrukt. Dat dat er niet mocht zijn. En hier is waar ik het bad eendje introduceer in dit verhaal.
Want wat gebeurt er als je een bad eendje met alle kracht onder water probeert te houden? Op het moment dat je ontspant, dan ploept ie gewoon weer omhoog. Naar de oppervlakte. Om relaxed verder te dobberen.

Weet je wel hoeveel energie het kost om gevoelens, gedachten of emoties onder de oppervlakte gedrukt te houden? En dat je daar niet alleen heel moe en somber en boos van wordt maar dat je dan ook niet je echte leven kan leiden?
Ik ben aan het ontspannen. Dingen laten komen zoals ze komen. Go with the flow. En ik denk dat daarom dit bad eendje is komen bovendrijven.

Bath ducky ????? Hmmm, dat klinkt wel vreemd.
Canard de bain dan maar?
Nop.

Hier kies ik toch voor het Nederlandse woord. Bad eendje.

Mag jouw bad eendje lekker dobberen?

 

Al die onderdrukte gevoelens leveren je lichaam stress op. Het stresshormoon is zo dominant dat er veel andere systemen in je lijf worden onderdrukt. Daarom krijgen veel vrouwen met stress spijsverteringsproblemen, PMS klachten, stemmingswisselingen, slaapproblemen en dergelijke. Daar wordt je niet gelukkig van. Wil je weten hoe het met jouw gelukshormonen zit? Doe gratis de gelukshormonentest. Vul in het zoekvenster mijn naam Saskia Kenbeek in als stressoloog.